11.10.2024 Pressmeddelande

Förändringar i ledningsgruppen i Caverion Sverige

 

Uno Lundberg har valt att avgå som vd i Caverion Sverige och lämnar sin roll som medlem i ledningsgruppen för Assemblin Caverion Group. CEO och koncernchef för Assemblin Caverion Group, Mats Johansson, tar över som tillförordnad vd för Caverion Sverige från den 14 oktober 2024. 

I och med samgåendet mellan Assemblin och Caverion har de svenska verksamheterna i koncernen setts över. För att ytterligare påskynda strategin och utveckla bolaget i Sverige är det beslutat att Caverion Sverige ska fokusera på Technical Facility Management (TFM) med relaterad verksamhet, medan Assemblin fokuserar på installationsprojekt och tjänster. Som en konsekvens av detta kommer Caverions tidigare projektverksamhet, som tidigare meddelats, framöver att ingå i Assemblins svenska divisioner, tillsammans med andra utvalda enheter. 

I samband med detta har Uno Lundberg valt att frånträda sin roll som vd i Caverion Sverige och lämnar därmed sin roll som medlem i ledningsgruppen för Assemblin Caverion Group. Mats Johansson, CEO och koncernchef för Assemblin Caverion Group, tar därmed över ansvaret för  Caverion Sverige och är från den 14 oktober 2024 tillförordnad vd. 

Ambitionen är att fortsätta att vara en av marknadsledarna inom teknisk fastighetsförvaltning med stöd av den omfattande tekniska service- och installationskompetensen i Sverige. 

- Vi kommer nu att fortsätta att utveckla Caverion Sverige och tillsammans med ledningsgruppen och alla medarbetare stärka vårt tjänsteerbjudande i både större och mindre TFM-uppdrag. Jag vill också tacka Uno Lundberg för det starka ledarskapet och hans bidrag till den framgångsrika utvecklingen i Caverions svenska verksamhet. Jag önskar honom lycka till i framtiden, avslutar Mats Johansson. 

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85 Åsvor Brynnel Head of Communications and Sustainability  asvor.brynnel@assemblin.se +46 70 600 73 21
Prenumerera på nyheter